WEBSITE SPONSOR TRC Logo

 

Agenda

Hero Subpage

hero

Agenda

Monday, 7 NOV 2022

Welcome Reception

Loading
17:00

Tuesday, 8 NOV 2022

Symposium Day 1

Loading
07:30
  1. The Iron Mike Conference Center | Exhibit Hall
    630 mins
07:45
08:00
  1. Networking Breakfast
    45 mins
    Grab some light breakfast while you browse the Exhibit Hall. Sponsored by: Notemeal.
08:45
  1. Iron Mike Conference Center
    15 mins
    Meet the event’s Master of Ceremonies, Mr. Ian Kalin, CEO, TurbineOne and learn about some of the goals and opportunities at Modern Warfare Week.
09:00
  1. Iron Mike Conference Center
    30 mins
    U.S. Army Special Operations Command, better known as USASOC, is home to over 30,000 members of the U.S. Special Operations Community. LTG Jonathan Braga, the current Commanding General, will share his perspectives on the Command’s current goals and needs for the future.
09:30
  1. Iron Mike Conference Center
    60 mins
    Although China is located in the U.S. Indo-Pacific Command Area of Responsibility, its influence and activities manifest worldwide. The panelists will share their breadth of knowledge of China’s military and influence activities, as well as their thoughts on how SOF can best respond.
10:30
11:15
  1. Iron Mike Conference Center
    45 mins
    The war in Ukraine War an ongoing travesty that has tested the limits of modern warfighting capabilities. This panel features experts on the region who will discuss lessons learned, impacts on the region, and what can be done moving forward.
12:00
14:00
14:45
  1. Iron Mike Conference Center
    30 mins
    SOF Slams are similar to TED Talks–focused, 30-minute sessions that dive into a topic that is related to the Special Ops community. Mr. Carlson will share his experience with the security risk management and investigations industry, including hostage negotiations.
15:15
  1. Iron Mike Conference Center
    30 mins
    This session marks the first time that the Commander of MARSOC will speak at Modern Warfare Week, and we are honored to have the U.S. Marine Corps represented. MajGen Trollinger will discuss SOF amphibious operations and their role in the current battlefield.   
15:45
  1. 15 mins
    Don't miss the close-out of Day 1, where we'll hear a recap of the day and more about what's in store for the rest of Modern Warfare Week.
16:00

Task Force Dagger Special Operations Foundation Warfighter Health Symposium

Loading

Wednesday, 9 NOV 2022

Symposium Day 2

Loading
07:45
08:00
  1. Networking Breakfast
    45 mins
    Sponsored by: Deployed Resources
09:15
  1. Iron Mike Conference Center
    15 mins
    Today's Master of Ceremonies, Mr. Jimmy Mott, Missiles and Aviation Systems Division, Leidos, kicks off day two of Modern Warfare Week.
09:30
  1. Iron Mike Conference Center
    75 mins
    Teamwork makes the dream work...but the team is best when it's optimized with the best people from across an array of experiences, cultures, and demographics. These panelists will discuss how embracing differences can lead to innovation and operational success.
10:45
12:15
13:15
  1. Iron Mike Conference Center
    30 mins
    COL Wright will discuss the evolution of this organization, its innovations and capabilities, as well as how best to operate with U.S. SOF partners in a whole-of-government approach.
13:45
  1. 30 mins
    Dr. Won will detail breakthrough technologies called Magnetic e-Resonance Therapy (MeRT) and Synchronized Transcranial Magnetic Stimulation (sTMS), non-invasive treatments with the aim of restoring optimal neurological function. These modalities represent a form of personalized precision-guided medicine that has been researched or is currently in clinical trials with USSOCOM, AFSOC, and the VA.
14:15
  1. 60 mins
    Warfare has changed dramatically over the past decade, with the inclusion of Space and Cyber commands showcasing some of those changes. This panel will discuss how the concepts behind those changes connect with special operations.
15:15
  1. 15 mins

EM Connect Networking Event

Loading
  1. EM Connection Networking Event

    5:00 - 7:00 PM - The Mash House | 4150 Sycamore Dairy Rd, Fayetteville, NC 28303

    This event is free to professionals and transitioning service members. Registration for this event is separate from the Modern Warfare event and required to participate. Registration is now closed.

Thursday, 10 NOV 2022

Demo Day at The Range Complex

Loading
10:30
  1. The Range Complex | 6969 Doe Hill Road, Autryville, NC 28318
    570 mins

    Join us at The Range Complex for Day/Night live fire range, vehicle, and explosives demonstrations. Click the button below to learn more.

    DEMO DAY

17:30
  1. 150 mins

Sponsors

Join the Global SOF Network and Get Our Informative Newsletters!